Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA va fi o prezenţă semnificativă în Orientul Mijlociu

Secretarul de stat american al Apărării, Leon Panetta,a declarat că “armata americană va fi o prezenţă semnificativă în Orientul Mijlociu, în pofida unei reorientări strategice către Asia”.
Declaraţia a fost făcută în timp ce Panetta înaintea efectuării unei vizite  în Kuweit.

SUA intenţionează să desfăşoare o mare parte a flotei lor navale în regiunea Asia-Pacific, însă Panetta a declarat că o forţă americană importantă va rămâne în Orientul Mijlociu.
Ministrul american a făcut aceste declaraţii reporterilor aflaţi la bordul avionului înainte de a

El a dat asigurări că “Statele Unite sunt suficient de puternice încât să poată menţine o prezenţă puternică în Orientul Mijlociu şi în Pacific în acelaşi timp”.
Leon Panetta a recunoscut, totuşi, că Washingtonul trebuie să fie “flexibil” în gestionarea forţelor sale în această perioadă de austeritate.

Potrivit acestuia, armata americană dispune în continuare de circa 50.000 de militari şi de nave de război în regiune.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA va fi o prezenţă semnificativă în Orientul Mijlociu”

  1. Trifon Gruju says:

    @webmaster

    aveti lipsa pasaje din articol !