Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Un viitor “parteneriat” Oprea – primarul Braşovului?

Pe fluxul de ştiri al AGERPRES, de pe data de 6 august, aflăm că ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, s-a gândit să îl recompenseze, simbolic vorbind, pe primarul Braşovului, George Scripcaru. Astfel, primarului i s-a înmânat, în cadrul unei festivităţi ţinută la Casa Armatei, Emblema de Onoare a Armatei României, pentru activitatea desfăşurată în folosul armatei României (sic!).

Motivul: această distincţie i-a fost acordată în urma activităţilor coordonate de primarul Braşovului cu privire la sprijinul acordat familiilor eroilor militari Valerică Leu şi Paul Caracudă, căzuţi la datorie în lunile mai şi iunie 2010, în teatrul de operaţii din Afganistan.

În speech-ul rostit, ministrul Gabriel Oprea a declarat că “primarul Scripcaru este primul edil care primeşte această distincţie, care a mai fost acordată până acum doar reprezentanţilor armatei”.

“Este o dovadă de onoare şi respect din partea noastră pentru un primar care ne-a onorat şi respectat, la greu. Nu a făcut-o nici prin delegaţi, ci personal a participat la biserică atunci când a fost slujba eroilor noştri; a mers cu mine personal, peste tot, şi a dat dovadă că este un bun prieten al armatei române cum de fapt trebuie să fie toţi cei din administraţia publică locală, toţi românii, toate instituţiile fundamentale ale statului!”

“Să ne onorăm eroii, mai ales pe cei din teatrele de operaţii care sunt cei mai buni ambasadori ai imaginii României în lume”, a spus ministrul apărării.

La rândul său, primarul George Scripcaru a declarat că distincţia primită este o “onoare şi o bucurie”, dar şi o obligaţie pentru ceea ce a făcut, pentru ceea ce va face ca şi responsabilitatea pe care o are ca primar al Braşovului.

“Armata reprezintă pilonul de bază al societăţii, alături de biserică, iar un primar reprezintă în mod indirect şi aceste instituţii. Este o onoare şi sunt emoţionat. De obicei nu am emoţii, dar acum am şi vreau să mulţumesc armatei române, domnului ministru şi să le spun că, din partea administraţiei publice locale, a mea ca primar, a Consiliului Local vor avea oricând toată colaborarea şi sprijinul pentru toate problemele şi proiectele armatei care se vor derula la nivelul municipiului Braşov”, a mai spus primarul Braşoveului.

La festivitatea desfăşurată la Casa Armatei au participat reprezentanţi ai Garnizoanei Braşov, ai administraţiei publice locale, parlamentari de Braşov.

Frumoase discursuri lipsite de conţinut! Campanie electorală? Demagogie? Racolare politică? Timpul va da răspunsul!

Oricum, dacă ar fi avut minim de bun simţ, Oprea ar fi specificat exact ce a făcut Scripcaru pentru Armată. Nu cu acţinuni de genul “a participat la biserică atunci când a fost slujba eroilor noştri; a mers cu mine personal, peste tot” se dau decoraţii!

Dar Oprea a introdus o ” nouă modă”.

Oprea, este, probabil, tot în “campanie de imagine” şi, de ce nu, în “campanie electorală”, pentru UNPR, iar Scripcaru, un primar care s-a “dat” partidelor unde i-a părut lui că îi e mai bine.

Zilele trecute citeam că vrea să plece din PDL la PSD. Dar cu gestul făcut de Oprea, este posibil să treacă la UNPR. Acum că tot “se poate pune” de un parteneriat… Şi cu o imagine publică onorată de Emblema de Onoare a Armatei României.

Îi mai atragem atenţie numitului Oprea că  militarii români chiar dacă “sunt cei mai buni ambasadori ai imaginii României în lume”, cum tot afirmă plin de emfază, nu sunt trimişi acolo pentru campanie de imagine, căci ar trebui transferaţi la minsterul doamnei de la turism, ci pentru a impune interesele politice şi militare ale României. Şi asta o fac cu arma şi cu vărsare de sânge.

E adevărat că fac şi imagine pozitivă României, imagine pe care ei politicienii  se străduie să o distrugă. Şi tot ei politicienii, în frunte şi cu Oprea se străduie să-i deposedeze pe militari de drepturile stipulate în LEGI ca recompensă pentru ceea ce  fac pentru România.


Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Un viitor “parteneriat” Oprea – primarul Braşovului?”

  1. Vulpoiul Plictisit says:

    Si care este necazul ?

  2. Alex_BV says:

    De fapt “parteneriatul” este in privinta terenurilor armatei, foste unitati militare, acum dezafectate.