Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

US Navy continuă achiziția de echipamente Saab

The_littoral_combat_ship_USS_Coronado_(LCS_4) foto wikipedia

USS Coronado inzestrat cu Sea Giraffe 3D Surface/Air RADAR foto wikipedia

Firma de apărare şi securitate Saab a primit o comandă suplimentară din partea General Dynamics pentu livrarea radarului naval Sea Giraffe AMB pentru Navele de Luptă de Litoral ale Marinei militare a SUA, LCS 28 şi LCS 30.

Această comandă evidenţiază creşterea continuă a Saab pe piaţa SUA. Denumirea militară pentru SUA a Sea Griaffe AMB este AN/SPS-77. Lucrările vor avea loc la facilităţile Saab din Syracuse, statul New York, în SUA, şi la Gothenburg, în Suedia.

„Sea Giraffe AMB este livrat în prezent pentru cinci clase de nave de suprafaţă ale SUA, ca parte a trei programe separate ale Marinei militare a SUA, iar aceasta comandă suplimentară consolidează şi mai mult potiţia Saab de principal furnizor de radare pentru Marina militară a SUA. Sea Giraffe AMB a fost dezvoltat şi s-a dovedit că îndeplineşte cerinţele pentru misiunile Marinei militare a SUA, de la supravegherea aeriană şi de suprafaţă, până la controlul traficului aerian. Saab se mândreşte că este un partener de încredere pentru Marina militară a SUA, sprijinind un set tot mai mare de misiuni radar complexe pe întreaga flotă şi în jurul lumii”, spune Erik Smith, Preşedinte şi CEO al Saab Apărare şi Securitate SUA.

Până în prezent, radarul Sea Giraffe a fost instalat pe navele de luptă de litoral LCS 2 (USS Independence), LCS 4 (USS Coronado), LCS 6 (USS Jackson), LCS 8 (USS Montgomery), LCS 10 (USS Gabrielle Giffords) şi LCS 12 (USS Omaha) ale Marinei militare americane. Sisteme suplimentare se află în stadii diferite de producţie şi testare pentru a se încadra în graficele de construcţie LCS. Saab a mai primit un contract suplimentar de la General Dynamics, cu opţiuni pentru livrarea altor 11 sisteme din program, până în 2024.

În octombrie 2017, Marina militară a SUA a anunţat că va desfăşura radarul Sea Giraffe AMB pe cea mai nouă clasă de nave ale Pazei de Coastă a SUA, Offshore patrol Cutter (OPC). În plus, Saab dezvoltă un derivat al Sea Giraffe AMB, cunoscut ca AN/SPN-50, pentru a se conforma cerinţelor de control al traficului aerian ale Comandamentului Sistemelor Seriene Navale al SUA pe port-avioaneşi pe navele din clasa de asalt amfibiu.

Sea Giraffe AMB este un sistem de radar multirol, cu rază medie, 3D, pentru aplicaţii navale. El permite supravegherea simultană aeriană şi de suprafaţă şi este potrivit pentru mediile navale solicitante, de la operaţiunile de litoral, până la cele din larg.

sursa: Saab Press Centre

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.