Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Zeci de teroriști uciși în confruntări între grupuri rivale din regiunea Homs

Sursa imaginii Fars News

Sursa imaginii Fars News

În urma confruntărilor sângeroase dintre două grupuri teroriste din regiunea Homs (Siria), s-au înregistrat un număr mare de victime de ambele părți.

Conflictul intern, izbucnit în orașul Talbiseh între gruparea Liwa al-Tawheed – afiliată așa-numitei Armate Sirien Libere – și Tahrir al-Sham Hay’at (Consiliul de Eliberare al Levantului) a dus la uciderea unui număr mare de militanți, inclusiv a doi comandanți de rang superior.

Zonele controlate de militanți în nordul regiunii Homs au fost incluse recent într-un acord de dezescaladare a conflictului, mijlocit de Rusia, Iran și Turcia.

Joi, însă, unitățile de artilerie și de rachete ale Armatei Siriene au bombardat pozițiile teroriștilor, după ce aceștia din urmă au încălcat armistițiul cu privire la aceste zone, atacând pozițiile forțelor guvernamentale în nord-vestul regiunii Homs.

Unitățile de rachete ale grupărilor teroriste, desfășurate în nordul acestei regiuni atacaseră satele Merimin și Qurmus, încălcând astfel armistițiul.

Artileria și unitățile de rachete ale armatei au luat măsurile represive necesare, deschizând focul asupra sediilor și centrelor de reuniune din satele Kafr Laha și  Taldou, în regiunea al-Houleh, provocând mari pierderi în rândul lor.

 Mihai Corb, InfoMondo Militar

Sursa știrii: Fars News

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Zeci de teroriști uciși în confruntări între grupuri rivale din regiunea Homs”

  1. lola says:

    Cu ce arme ?,Cine finanteaza ?, Nu cumva americanii ?
    Noi tot cu tancurile T-55 modernizate ”Jibinul”, incredibil … tancuri din anii ’50 calibru 100 mm ghintuit, cind rusii au calibrul 125 mm cu teava lisa(adica trage cu proiectile cu aripioare autodirijate),
    Teava ghintuita nu suporta presiuni mari.